ГоловнаСвіт

США закликали Ватикан посилити критику на адресу Росії через Україну

Папа Римський обговорить з Путіним ситуацію в Україні і на Близькому Сході

США закликали Ватикан посилити критику на адресу Росії через Україну
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

США напередодні зустрічі Папи Римського Франциска з президентом РФ Володимиром Путіним закликали Ватикан посилити критику на адресу Росії у зв'язку з її участю в конфлікті на сході України.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Схоже, що Росія підтримує повстанців і, здається, російські війська є в Україні", - сказав Кен Хакет (Ken Hackett), посол США у Ватикані.

"Можливо, це шанс, коли Святий Отець може приватно висловити стурбованість. Звичайно, Папі Франциску розповідали про ситуацію на сході України... Тож він обізнаний", - додав представник США.

У лютому минулого року, коли Папа Римський назвав конфлікт в Україні "війною між християнами", не критикуючи Москву, Російська Православна Церква (РПЦ) високо оцінила його "збалансований підхід" до питання. Однак згодом, після того, як український католицький єпископ назвав слова понтифіка "особливо болісними" для всіх українців, Ватикан мусив дати роз'яснення.

Західні країни, Київ і НАТО надали численні докази того, що російські війська беруть участь у донбаському конфлікті, а Москва поставляє проросійським бойовикам зброю. Росія, однак, далі заперечує усі звинувачення.

Очікується, що під час зустрічі Путіна з Франциском, крім України, обговорюватимуться доля християн на Близькому Сході, зокрема, у Сирії.

"Я хотів би побачити, чи є у нього (Путіна - ред.) пропозиція (про захист християн). Це було б дуже корисно", - резюмував Хакет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram