ГоловнаСвіт

У США новий поліцейський скандал

Офіцер, який повалив на землю 14-річну афроамериканку і погрожував пістолетом її друзям, пішов у відставку

В американському місті Маккіні, штат Техас, 41-річний поліцейський Ерік Кейсболт звільнився через кілька днів після того, як в Інтернет потрапило відео з його грубим поводженням з затриманою.

Про це повідомляє BBC.

На відео видно, як він повалив на землю 14-річну афроамериканку і погрожував пістолетом іншим підліткам на вечірці.

Після того як відео потрапило в Інтернет, понад 800 осіб вийшли на вулиці міста. Вони скандували "Колір моєї шкіри - це не злочин!", "Не наступайте ногами на наших дітей" і вимагали звільнення поліцейського. На конференції 9 червня начальник поліції Маккіні Грег Конлі (Greg Conley) назвав поведінку свого співробітника непростимою.

"На місці працювали 12 правоохоронців, 11 з них чудово впоралися зі своєю роботою, вони діяли відповідно до інструкції", - заявив він.

8 червня стало відомо, що Кейсболта відсторонили від посади. У США держслужбовці, яких тимчасово не допускають до роботи, далі отримують зарплату. Термін їхнього відсторонення від посади обговорюється в кожному окремому випадку.

Інцидент стався у п'ятницю, 5 червня. Поліцейські приїхали за викликом сусідів, які поскаржилися, що поруч із їхнім будинком, у громадському басейні, триває галаслива підліткова вечірка. При цьому вони стверджували, що молоді люди, більша частина з яких - афроамериканці, не мали права там перебувати. Правоохоронці почали розганяти підлітків. Ерік Кейсболт повалив 14-річну дівчину на землю. Вона плакала і кричала: "Покличте мою маму!" Затриманих підлітків через деякий час відпустили.

З другої половини 2014 року у США набирає силу хвиля протестів, викликана жорстокими діями поліцейських і вбивствами беззбройних людей з бідних районів правоохоронцями. Найбільш резонансною стала історія у місті Фергюсон. Там 9 серпня 2014 року поліцейський Даррен Вілсон застрелив 18-річного чорношкірого Майкла Брауна після того, як юнак відмовився виконати вимоги правоохоронця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram