ГоловнаСвіт

В Аргентині запропонували законодавчо заборонити домагання в публічних місцях

Каратимуть тільки за агресивні коментарі із сексуальним підтекстом, а не за компліменти.

В Аргентині запропонували законодавчо заборонити домагання в публічних місцях
Аргентина
Фото: EPA/UPG

В Аргентині запропонували законодавчо заборонити домагання на вулиці.

Про це повідомляє

Associated Press.

Приводом для ініціативи стало відео аргентинської студентки Аїші Ріццо (Aixa Rizzo), що набрало півмільйона переглядів. У ньому вона на прикладі власного досвіду розповіла, що словесні нападки ведуть до фізичного насильства.

За словами 20-річної Ріццо, протягом місяця їй доводилося потерпати від масних коментарів електриків, які працювали в її районі. Одного разу троє з них почали переслідувати її, після чого жінці довелося бризнути в них з перцевого балончика. Аргентинка зізнається, що через докучання протягом місяця не могла спокійно вийти з дому.

Відповідно до запропонованого законопроекту, жінкам дозволять звертатися до суду з приводу випадків сексуального домагання в публічних місцях. Суддя братиме до уваги свідчення свідків і вирішуватиме, чи потрібно виписувати штраф. Каратимуть тільки за агресивні коментарі із сексуальним підтекстом, а не за компліменти.

Законопроект має широку підтримку, в тому числі з боку владної партії "Фронт за перемогу". Очікують, що його поставлять на голосування протягом найближчих місяців.

Проблема насильства проти жінок в Аргентині останнім часом дуже гостра. 2014 року, за даними правозахисників, у цій країні вбили 277 жінок (208 у 2008 році). Крім того, число випадків домашнього насильства торік зросло на 42% порівняно з 2010-м.

У 2012 році в Аргентині прийняли спеціальний закон проти вбивств жінок, за яким особливо суворо карають за домашнє насильство. Інші латиноамериканські держави наслідували приклад Буенос-Айреса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram