ГоловнаСвіт

Уряд Туреччини пішов у відставку

Нинішній кабінет міністрів продовжить роботу до формування нового уряду

Уряд Туреччини пішов у відставку
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу 9 червня подав президенту Таїпу Ердогану прохання про відставку уряду у зв'язку з парламентськими виборами, які відбулися пройшли 7 червня  Президент прийняв відставку, яка є технічною необхідністю перед початком роботи нового кабінету.

Про це повідомили в канцелярії глави держави, пише ТАСС.

"Президент подякував уряду за проведену ним до сьогоднішнього дня роботу. (Нинішній) кабінет міністрів продовжить роботу до формування нового уряду", - йдеться в заяві канцелярії.

Нагадаємо, 25 червня заплановано церемонію складання присяги новими членами парламенту. Після цього депутати займуться питаннями формування уряду. Їм необхідно зробити це в 45-денний термін, в іншому разі президент може оголосити позачергові парламентські вибори.

Складність ситуації полягає в тому, що за підсумками виборів жодна з партій не отримала статусу правлячої, і тепер у порядку денному - формування коаліційного уряду.

За попередніми неофіційними результатами, Партія справедливості і розвитку залишилася лідером гонки з 40,9% голосів, але позбулася конституційної більшості в парламенті, зайнявши лише 258 місць із 550. Народно-республіканська партія і Партія націоналістичного руху поліпшили свій результат порівняно з виборами 2011 року, отримавши 25 і 16,3% голосів, і зайняли 132 і 80 депутатських крісел відповідно. Прокурдська Партія демократії народів заручилася підтримкою 13,1% виборців (80 місць у меджлісі) і вперше за 12 років стала четвертою політичною партією, безпосередньо обраною у парламент як єдина політична сила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram