ГоловнаСвіт

Унаслідок теракту в Туреччині постраждали 153 людини, двоє загинули

На мітингу пролунали два вибухи

Унаслідок теракту в Туреччині постраждали 153 людини, двоє загинули
Антиизраильская акция протеста в Турции
Фото: EPA/UPG

На мітингу прокурдської Народно-демократичної партії в турецькому місті Діярбакирі стався подвійний теракт.

Як повідомляється, сьогодні ввечері перед початком мітингу НДП в Діярбакирі прогриміли два вибухи, які, за попередньою версією, були кваліфіковані як теракти, повідомляє РІА "Новости".

За даними міського департаменту охорони здоров'я, загинули два учасники мітингу, в тому числі 16-річний підліток. 153 людини були поранені, з них 25 перебувають у критичному стані.

Голова відділення правлячої Партії справедливості і розвитку в Діярбакирі Мухаммед Акар заявив, що теракт є провокацією зовнішніх сил, спрямованою на зрив призначенихна 7 червня парламентських виборів у Туреччині.

Він висловив сподівання, що владі вдасться втримати ситуацію під контролем, хоча з огляду на велику кількість поранених, частина з яких перебувають у важкому стані, подальший розвиток подій у місті передбачити складно.

Нагадаємо, в Туреччині 7 червня пройдуть парламентські вибори. Близько 56 мільйонів громадян Туреччини зможуть взяти в них участь. Їм належить зробити вибір з 20 партій, що претендують на місця в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram