ГоловнаСвіт

Екс-губернатор Техасу Рік Перрі вирішив боротися за пост президента США

Спроба Перрі взяти участь у президентських перегонах у 2012 році була невдалою

Екс-губернатор Техасу Рік Перрі вирішив боротися за пост президента США
Рик Перри

Колишній губернатор Техасу республіканець Рік Перрі оголосив про намір брати участь у президентській кампанії в США.

Про це повідомляється на сайті Перрі.

"Нам потрібен президент, який зможе вийти за межі дрібних партійних протиріч, які ми спостерігали впродовж останніх років", - сказав 65-річний Перрі у своєму передвиборчому ролику. За його словами, американців не повинна влаштовувати слабка зовнішня політика країни і повільне відновлення економіки США.

Перрі вже намагався брати участь у президентських перегонах у 2012 році. Тоді він провалився на дебатах, не зумівши у прямому ефірі назвати федеральне агентство, яке обіцяв закрити. Наприкінці 2014 року в інтерв'ю The Washinton Post він сказав, що, якщо візьме участь у черговій кампанії, то проявить себе як більш обізнаний претендент у кандидати від республіканців.

Перрі перебував на посту губернатора Техасу з 2000 по 2014 рік, що стало рекордом за всю історію штату. За даними Associated Press, обіймаючи цю посаду, Перрі знижував податки і виступав проти активного втручання держави в економіку. За час його губернаторства у Техасі створили третину усіх нових робочих місць у приватному секторі США з 2001 року.

Наразі про бажання брати участь у президентських виборах офіційно заявили чотири представники демократів, в тому числі колишній держсекретар Хілларі Клінтон. Від республіканців поборотися за посаду глави держави хочуть десять політиків, зокрема Перрі.

Президентські вибори у США проведуть 8 листопада 2016 року. Діючий глава держави Барак Обама за законом не може переобиратися на третій термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram