ГоловнаСвіт

Південна Корея провела випробування ракети, здатної сягнути будь-якої точки в КНДР

Сеул заявив про готовність відповісти на будь-які провокації з боку Пхеньяна

Південна Корея провела випробування ракети, здатної сягнути будь-якої точки в КНДР

Південнокорейські військові у присутності президента країни Пак Кин Хе провели успішні випробування балістичної ракети, яка здатна вразити об'єкти на всій території Північної Кореї.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на сайт адміністрації президента.

"Випробування виявило поліпшений потенціал балістичної ракети, який може завдати удару по будь-якій частині Північної Кореї миттєво і з точністю, у разі збройної агресії або провокації", - йдеться у заяві Блакитного дому (офіційна резиденція президента Південної Кореї).

Це перше випробування ракети з дальністю польоту понад 500 кілометрів, розробка якої ведеться протягом останніх трьох років. Агентство оборонних розробок провело випробування у повіті Тхеан провінції Чхунчхон-Намдо на заході Південної Кореї.

Розробка ракети почалася у 2012 році після того, як Південна Корея і США досягли угоди про те, що Південна Корея може збільшити дальність своїх балістичних ракет з 300 до 800 кілометрів. Ця ж угода дозволяє Південній Кореї збільшити вагу боєголовки з нинішнього ліміту у 500 кілограмів до 1,5 тонни за умови дальності дії ракети не більше ніж 300 кілометрів. Зараз на озброєнні південнокорейської армії знаходяться ракети дальністю 300 кілометрів із зарядами вагою не більше ніж 500 кілограмів.

Випробування відбулися через місяць після того, як КНДР оголосила про успішний запуск балістичної ракети підводного човна. За даними Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), пуск балістичної ракети, який провели з ініціативи лідера КНДР Кім Чен Ина, здійснено з підводного положення. Про точний час і місце проведення випробувального пуску не повідомлялось. США, однак, назвали підробкою фотографії запуску північнокорейської балістичної ракети для підводних човнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram