ГоловнаСвіт

У Росії створять війська швидкого реагування на базі ПДВ

Російський генерал заявив про готовність напасти на будь-яку точку світу за наказом Путіна.

У Росії створять війська швидкого реагування на базі ПДВ
Фото: mil.ru

У Росії з'являться війська швидкого реагування на основі повітряно-десантних військ, заявив командувач військами Володимир Шаманов в інтерв'ю "Русской службе новостей".

"Враховуючи принципи застосування і дані Генеральним штабом завдання, Росія планує формування військ швидкого реагування, основу яких повинні становити повітряно-десантні війська, здатні діяти і як самостійне угруповання, і в складі збірних угрупувань на окремих обраних напрямках", - заявив він.

За його словами, створення військ швидкого реагування пов'язано з тим, що зараз бойові дії не будуть пов'язані із залученням великої кількості військ. "Для сторони нападу це досягнення раптовості, приголомшення супротивника і досягнення своїх результатів. А для країни, яка вирішує оборонні завдання, це здатність відреагувати, по суті, миттєво, локалізувати конфлікт у початковій стадії його утворення", - пояснив Шаманов.

Шаманов додав, що ПДВ готові діяти в будь-якій точці земної кулі і не потребують віз. "У мене якось запитували про візи, нам візи не потрібні, нам потрібен тільки наказ верховного головнокомандувача", - зазначив він.

Нагадаємо, наприкінці квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс вирішив збільшити контингент сил швидкого реагування більш ніж удвічі - з 13 тис. до 30 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram