ГоловнаСвіт

Мінкультури РФ зобов'язало усіх школярів побувати у приєднаному Криму

Мінкультури РФ зобов'язало усіх школярів побувати у приєднаному Криму
Российские дети
Фото: белогорск.рф

Анексований Росією Крим увійшов до списку маршрутів, обов'язкових для відвідування російськими школярами.

Про це заявила заступник міністра культури Росії Алла Манілова, інформує ТАСС.

"Наше завдання, щоб усі російські діти побували в Криму і не тільки на пляжі. У нас є три домінанти, які кожному школяреві Росії треба відвідати: Петербург, Москва і Крим, ці маршрути будуть щороку. Інші маршрути можуть змінюватися", - пояснила Манілова.

За її словами, до 2015 року кількість обов'язкових маршрутів для школярів розширять до дев'ятьох. Манілова зазначила, що коли проект стартував у 2013 році, школярам рекомендували поїздки у Петербург.

"У 2014 році це були вже шість регіонів: до Петербургу і Москви додався Крим, додалася Казань, додався окремий маршрут в Петергоф і Ясну Поляну. А цього року вже у нас дев'ять маршрутів, у які включено вже 14 регіонів", - сказала вона.

Манілова додала, що цього року в рамках святкування 70-річчя Перемоги у перелік маршрутів для школярів включили Орел, Курськ, Бєлгород і Брянську область з маршрутами, присвяченими партизанському руху.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії ввели санкції. Спочатку обмеження стосувались окремих фізичних і юридичних осіб, проте згодом заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram