ГоловнаСвіт

Південна Корея, США і Японія посилять тиск на КНДР через ядерну програму

Представники Сеула, Вашингтона і Токіо стурбовані інформацією про нарощування КНДР свого ядерного потенціалу

Південна Корея, США і Японія посилять тиск на КНДР через ядерну програму
Хван Йон Кук, Сунг Ким, Дзюнити Ихара
Фото: EPA/UPG

Спецпредставники Південної Кореї, США і Японії під час тристоронньої зустрічі в Сеулі в середу домовилися про необхідність посилити заходи проти КНДР у зв'язку з розвитком північнокорейської ядерної програми.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

"Щоб упоратися із цією ситуацією, ми погодилися дужче тиснути на Пхеньян і докладати активних зусиль для діалогу з ним", - заявив спецпредставник Південної Кореї Хван Йон Кук (Hwang Joon-kook).

США на цій зустрічі представляв Сунг Кім (Sung Kim), Японію - Дзюніті Іхара (Junichi Ihara).

За словами Хван Йон Кука, всі три країни вельми стурбовані останньою інформацією про нарощування КНДР свого ядерного потенціалу.

"Ця тристороння зустріч дуже своєчасна, якщо брати до уваги нинішню невизначену і напружену ситуацію в Північній Кореї", - заявив Хван Йон Кук перед початком консультацій в Сеулі.

Як очікують, після цієї наради спецпредставники Південної Кореї і США вилетять у КНР, щоб зустрітися зі своїм китайським колегою У Давеєм (Wu Dawei).

Раніше влада КНДР оголосила, що має технології, що дозволяють виробляти достатньо компактні ядерні боєголовки, які підходять для встановлення на ракети.

Крім цього, 9 травня Пхеньян повідомив про випробувальний пуск балістичної ракети зі стратегічного підводного човна. Однак пізніше віце-голова Об'єднаного комітету начальників штабів США адмірал Джеймс Віннефелд заявив, що Північній Кореї потрібно ще багато часу для розвитку такої просунутої військової технології.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram