ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Екс-прем'єра Росії Касьянова звинуватили в сепаратизмі

"Слова про необхідність повернути Крим - це кримінал у чистому вигляді"

Екс-прем'єра Росії Касьянова звинуватили в сепаратизмі
Фото: www.segodnya.ua

Депутат нижньої палати парламенту Російської Федерації Євген Федоров просить Слідчий комітет перевірити "сепаратистські заяви" колишнього прем'єр-міністра РФ Михайла Касьянова про повернення Криму до складу України і санкціонувати порушення проти нього кримінальної справи.

Про це повідомляють "Известия".

На думку Федорова, слова Касьянова підпадають під дію ч. 2 ст. 280.1 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ), санкції якої передбачають позбавлення волі строком на п'ять років.

Раніше Федоров уже просив слідчі органи провести перевірку дій Касьянова під час його перебування у США, де опозиціонер передав представникам американського конгресу список російських журналістів і політиків, щодо яких запропонував увести санкції.

Зараз же Федорова обурили висловлювання Касьянова в інтерв'ю французькому виданню Politique Internationale - екс-прем'єр РФ на питання про те, що він зробив би з Кримом, заявив, що "повернув би його Україні без жодних сумнівів".

"У КК РФ є конкретна стаття, яка регламентує відповідальність за сепаратистські висловлювання. За його візит до Вашингтона і консультування ворога ми вже надіслали звернення в органи, тепер надішлемо додаткове звернення з проханням розглянути нові деталі його діяльності. Слова про необхідність повернути Крим - це кримінал у чистому вигляді", - заявив Федоров.

Нагадаємо, раніше Касьянов закликав постачити Україні озброєння і ввести миротворців ООН на Донбас. Він також заявив, що повернув би Крим Україні, якби став президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram