ГоловнаСвіт

У Бурунді тривають сутички поліції з протестувальниками

Президент Бурунді переніс вибори на тиждень.

У Бурунді тривають сутички поліції з протестувальниками
Полиция в Бурунди
Фото: EPA/UPG

У столиці Бурунді Бужумбурі в середу тривали сутички поліції з протестувальниками проти рішення президента Бурунді балотуватися на третій термін. Загинув військовослужбовець.

Про це повідомляє агентство AFP.

Очевидці розповіли агентству, що військовослужбовця вбив співробітник поліції. "Солдата вбили, йому вистрілили в серце, стріляв офіцер поліції", - сказав очевидець.

Минулого тижня в Бурунді відбулася спроба держперевороту, яку супроводжували акції протесту. Демонстранти виступали проти рішення президента країни П'єра Нкурунзіза балотуватися на третій термін, що, на думку опозиції, суперечить конституції. Генерал-майор Годфруа Нійомбаре за відсутності глави держави в країні оголосив про його відсторонення від влади і формування перехідного уряду, однак через кілька днів його заарештували.

Тим часом Нкурунзіз у середу підписав указ про перенесення на тиждень виборів до парламенту і до місцевих органів самоврядування. Згідно з постановою, вибори, які мали відбутися 26 травня, перенесено на 5 червня. Як повідомив помічник голови держави Віллі Ніамітве (Willy Nyamitwe), Нкурунзіз ухвалив таке рішення через нестабільну ситуації в країні і недавню спробу держперевороту, а також за рекомендацією виборчої комісії. Ніамітве також зазначив, що представники опозиції і міжнародна спільнота звернулися до керівництва країни з вимогою перенести дату виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram