ГоловнаСвіт

Духовний лідер Ірану виключив іноземні перевірки на військових об'єктах

Хаменеї пообіцяв "дуже жорстку" відповідь на будь-які військові дії проти Ірану.

Духовний лідер Ірану виключив іноземні перевірки на військових об'єктах
Хаменеи
Фото: nikcity.com

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що Тегеран не допустить іноземних перевірок на своїх військових об'єктах.

"Іран не допустить жодних іноземних інспекцій на військових об'єктах", - повідомляє телеканал Press TV.

Раніше голова Атомної організації Ірану (AEOI) Бехруз Камальванді заявив, що інспектори МАГАТЕ зможуть відвідати військовий об'єкт у Парчині, але лише раз.

"Ми ніколи не будемо реагувати на тиск. Ми не будемо зважати на необґрунтовані вимоги (Заходу - ред.). Іран не буде надавати доступ до своїх ядерних учених", - цитує слова Хаменеї агентство Рейтер. Угоду про остаточне врегулювання іранської ядерної проблеми мають підготувати до 30 червня. Параметри майбутнього документа узгодила "шістка" міжнародних посередників (США, Китай, Великобританія, Росія, Франція, Німеччина) з Іраном на початку квітня в Лозанні. У разі укладення остаточної угоди з Ірану мають зняти санкції. Деякі країни регіону, такі як Саудівська Аравія, Кувейт, Катар, Бахрейн, Оман і ОАЕ, спільно з Ізраїлем критикують угоду з Тегераном.

Крім того, Хаменеї заявив, що будь-які військові дії проти Ірану отримають "дуже жорстку" відповідь, повідомляє агентство Рейтер.

"Я чув, що наші вороги хочуть втягнути нас у війну. Наша відповідь на будь-які військові дії буде дуже жорсткою", - сказав іранський духовний лідер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram