ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Під Петербургом козаки відкрили пам'ятник Путіну - в тозі і з гербом РФ на медалі

Пізніше козаки мають намір збільшити бюст удвічі й відлити в бронзі

У Ленінградській області козача община на своєму новому хуторі під селищем Агалатове відкрила пам'ятник президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це повідомляють "Невские новости".

Бюст із синтетичного матеріалу був створений в майстерні скульптора Павла Грешнікова. Путін зображений на манер римських імператорів - в тозі і з гербом країни на медалі.

Фото: http://nevnov.ru

За словами отамана і керівника асоціації петербурзьких козаків "Ібріс" Андрія Полякова, як тільки дозволять кошти, бюст зроблять удвічі більшим і віділлють у бронзі.

За задумом автора, на голові у Путіна мав бути лавровий вінок, який би можна було знімати. Однак в результаті козаки вирішили обійтися без нього. "Так він все-таки наш, російський, а з вінком ну зовсім як римлянин буде", - підкреслив Поляков.

У суботу, 16 травня, козаки відзначали день народження свого лідера та облаштування поселення у Всеволожську районі.

За даними інформагентства, поряд з бюстом Путіна з'являться ще два пам'ятники: загиблому козаку (прообразом для нього стане петербурзький козак Дмитро Сізіков, загиблий в Новоросії) і отаману Всевеликого війська Донського Петру Краснову, повішеному в Москві в 1947 році за співпрацю з німецько-фашистськими загарбниками .

Як пише Le Figaro, козаки таким чином висловили вдячність Путіну за приєднання Криму. "Ми хотіли увічнити Володимира Путіна як переможця і державного діяча, який повернув Крим Росії", - заявив Поляков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram