ГоловнаСвіт

Перебіжчик з КНДР розповів про отруєння тітки Кім Чен Ина

У Пхеньяні визнали, що в КНДР страчують злочинців, визнаних винними у спробах повалення влади

Перебіжчик з КНДР розповів про отруєння тітки Кім Чен Ина
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Колишній високопоставлений чиновник з Північної Кореї, якому вдалося покинути країну, заявив, що Кім Чен Ин наказав отруїти свою тітку після того, як вона почала відкрито виступати проти його політики.

Про це повідмоляє CNN з посиланням на заяву північнокорейського чиновника, який говорив на умовах анонімності з побоювань, що його друзі і родичі в КНДР можуть постраждати.

"Кім Чен Ин наказав охоронцям отруїти свою тітку Кім Ген Хі. Про це знав тільки його охоронець, але пізніше це стало відомо і вищим посадовим особам країни", - розповів він.

За його словами, жінку отруїли 5 або 6 травня минулого року після того, як вона почала відкрито виступати проти політики нового керівника країни, який засудив її чоловіка Чан Сон Тхека до страти. Його звинуватили у державній зраді і стратили 12 грудня 2013 року.

CNN зазначає, що доля тітки Кім Чен Ина була предметом спекуляцій, оскільки вона зникла з поля зору за кілька місяців до арешту свого чоловіка.

У свою чергу заступник директора інституту досліджень Національного об'єднання КНДР Пак Йонг Чхоль спростував ці звинувачення, заявивши, що це "злісний наклеп" на главу держави. При цьому він зазначив, що в КНДР дійсно приводяться у виконання смертні вироки щодо злочинців, яких визнано винними у спробах повалення влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram