ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Слідчий комітет Росії заявив про зламування свого сайту

У СКР списали на хакерів участь співробітників комітету у затриманні активістів опозиції на Болотній площі

Слідчий комітет Росії заявив про зламування свого сайту
СКР
Фото: sledcom.ru

Хакери зламали офіційний сайт Слідчого комітету Росії sledcom.ru і опублікували там неправдиву інформацію про затримання учасників акції на річницю "болотної справи" у Москві.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті СКР.

Злам здійснили невідомі о 9:04. Повідомлення про затримання слідчими учасників акції 6 травня у Москві відразу видалили, однак посилання на нього з'явилися у ЗМІ, наголошується в повідомленні. СК пропонує журналістам анулювати ці повідомлення.

Служба інформаційної безпеки СКР проводить перевірку і встановлює обставини зламу.

Раніше на сайті СКР розміщувалася інформація (нині віддалена) про затримання співробітниками СКР активістів, які проводили 6 травня несанкціоновану акцію на Болотній площі, приурочену до третьої річниці заворушень 2012 року.

Затримання активістів дійсно проводилися. За даними порталу "ОВД-Инфо", було затримано 65 осіб, щодо шістьох із них порушили адміністративні справи. Однак, наскільки можна судити, твердження СКР стосувалося не самого факту затримання, а участі у ньому співробітників відомства.

6 травня 2012 року на Болотній площі відбувалася узгоджена акція опозиції "Марш мільйонів", яка переросла в сутички з поліцією. За підсумками було затримано близько 400 осіб та порушено кримінальну справу за фактом закликів до масових заворушень і застосування насильства до представника влади. Згодом її об'єднали зі справою про підготовку до організації масових заворушень. Фігурантами так званої "болотної справи" стали 29 осіб.

У лютому 2014 року щодо вісьмох фігурантів справи винесли вирок. Семеро з них отримали реальні терміни, одного засудили до позбавлення волі умовно. Кримінальне переслідування ще 13-х обвинувачених припинено у зв'язку з амністією, оголошеною з нагоди 20-річчя Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram