ГоловнаСвіт

​Лідер британських лейбористів може оголосити про відставку через поразку партії на виборах

Фунт стерлінга дорожчає за підсумками попередніх результатів парламентських виборів

Лідер Лейбористської партії Великобританії Ед Мілібенд може оголосити про свою відставку через поразку своєї партії на парламентських виборах.

Про це пише The Guardian

"Це дуже важка ніч для Лейбористської партії", - заявив Мілібенд у штабі після оголошення попередніх результатів виборів.

Джерело газети у керівництві партії повідомило, що "Ед подасть у відставку сьогодні. Усі згодні з цим рішенням".

Разом з тим, Мілібенда переобрали до парламенту, а частина його однопартійців заявила, що тільки сам він може прийняти остаточне рішення щодо того, чи покидати йому пост лідера лейбористів.

За попередніми даними, лейбористи набирають 219 місць, консерватори - 316 місць у парламенті. Діючий прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон уже заявив про намір сформувати уряд у найближчі дні.

Тим часом фунт дорожчає у п'ятницю за підсумками попередніх результатів парламентських виборів, які показують, що владній Консервативній партії, ймовірно, вдасться отримати більшість місць у парламенті.

Курс фунта стерлінгів щодо євро підскочив на торгах на 2% - зростання стало максимальним з березня 2009 року. Вартість фунта до долара піднялася на 1,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram