ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Ізраїлю сформував нову владну коаліцію

Про розподіл міністерських портфелів між учасниками коаліції поки що невідомо.

Прем'єр-міністр Ізраїлю сформував нову владну коаліцію
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Лідерові партії "Лікуд", прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху вдалося укласти угоду про формування нового уряду.

Як повідомляє агентство Рейтер, домовленості про входження в коаліцію ультраправої партії "Єврейський дім" досягнули за дві години до закінчення терміну, відведеного на міжпартійні консультації.

Після того, як "Лікуд" набрав відносну більшість голосів на парламентських виборах, Нетаньяху протягом двох місяців намагався сформувати коаліцію. Раніше домовленості досягнули з такими партіями, як ультраортодоксальна "Єврейство Тори", ШАС, а також центристська "Кулану".

Водночас цього тижня від співпраці з "Лікудом" відмовився його колишній традиційний союзник "Наш дім Ізраїль" Авігдора Лібермана.

Лише досягнута в останній момент домовленість з "Єврейським домом" дозволила Нетаньяху забезпечити мінімальну більшість у кнесеті для затвердження кабінету - 61 зі 120 депутатів.

Офіційне повідомлення про готовність сформувати уряд Нетаньяху надіслав президентові Реувену Рівліну. Про розподіл міністерських портфелів між учасниками коаліції поки що невідомо.

Ультранаціоналістична партія "Єврейський дім" на чолі з Нафталі Беннеттом виступає за анексію частини окупованої палестинської території.

Дострокові парламентські вибори в Ізраїлі оголосили після того, як у грудні 2014 року розпалася владна коаліція. Тоді Нетаньяху відправив у відставку міністра фінансів Яіра Лапіда і міністра юстиції Ципі Лівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram