ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кількість затриманих у Москві зросла до 65 осіб

Влада Москви не дала згоди на проведення мітингу.

Кількість затриманих у Москві зросла до 65 осіб
Фото: РБК

Число затриманих учасників акції на Болотній площі, присвяченої третій річниці мітингу на Болотній площі 6 травня 2012 року, сягнуло 65 осіб.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому у twitter ОВС-Info, повідомляє РБК.

Раніше повідомляли про 30 затриманих.

Нагадаємо, акція розпочалася ввечері 6 травня з узгодженого пікету біля станції метро "Третьяковська" в Москві. Після цього учасники заходу рушили Болотною площею, де їх почали затримувати поліцейські. До 21:00 захід завершився.

Спочатку Комітет протестних дій подавав заявку на проведення акції чисельністю 15 тис. осіб на самій площі. Однак влада Москви відмовила у проведенні мітингу, мотивувавши це запланованими заходами, присвяченими 70-річчю Перемоги. За день до заходу в столичній поліції попередили, що всі несанкціоновані акції будуть припиняти.

"Марш мільйонів" пройшов 6 травня 2012 року і був приурочений підсумкам президентських виборів. Багатотисячна хода обернулася сутичками з поліцією, в результаті чого затримали понад 400 осіб. Того самого дня порушили кримінальну справу за ст.212 (заклики до масових заворушень) і ст.318 КК РФ (застосування насильства проти представника влади), згодом вона отримала назву "Болотна справа". У ній фігурують більш ніж 30 осіб, 12 із них відбувають покарання у в'язницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram