ГоловнаСвіт

Другий пілот літака Airbus A320, що розбився у Франції, на передостанньому рейсі "репетирував" зниження

Розслідування катастрофи літака у французьких Альпах триває.

Другий пілот літака Airbus A320, що розбився у Франції, на передостанньому рейсі "репетирував" зниження
Андреас Любиц
Фото: EPA/UPG

Пілот німецького лоукостера Germanwings Андреас Любіц, якого підозрюють у тому, що він навмисно спровокував аварію літака, внаслідок якої у французьких Альпах загинули 150 осіб, відпрацьовував зниження на попередньому рейсі.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на німецьку газету Bild.

Німецьке видання з посиланням на джерела, близькі до розслідування аварії в авіаційному відомстві Франції, пише, що агентство планує опублікувати проміжну доповідь у середу, 6 травня.

Як показало розслідування, Любіц 24 березня, в день катастрофи, під час свого передостаннього рейсу з Дюссельдорфа в Барселону практикувався у зниженні висоти польоту.

Видання з посиланням на джерела пише, що в підготовленій доповіді йдеться про "керований спуск, що тривав кілька хвилин і в якому не було авіаційної потреби".

За версією прокурорів, 27-річний Любіц під час рейсу Барселона - Дюссельдорф дочекався, коли командир повітряного судна вийде з кабіни, замкнувся зсередини і почав зниження, поки A-320 не врізався в гори.

Упродовж розслідування з'ясували, що пілот у минулому потерпав від важкої депресії.

За кілька днів до аварії він шукав в Інтернеті інформацію про способи самогубства. Також у його будинку виявили розірвані лікарняні листи, записи в яких свідчили про те, що Любіц не мав бути в день катастрофи на роботі через стан здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram