ГоловнаСвіт

Генсек ООН перед Москвою заїде до Києва

Пан Гі Мун запланував триденну поїздку Східною Європою

Генсек ООН перед Москвою заїде до Києва
Пан Ги Мун на конференции ООН в Лиме
Фото: EPA/UPG

ООН підтвердила, що її генеральний секретар Пан Гі Мун відвідає Москву 9 травня, але повідомила також, що на шляху до Москви він заїде і до Києва.

"Генеральний секретар ООН побуває також у Києві, Україна, де він зустрінеться з президентом Петром Порошенком та іншими високопосадовцями", - цитує прес-секретаря ООН Стефана Дюжарріка центр новин організації.

Перед цим він має заїхати до Гданська, де візьме участь у відзначенні 70-ї річниці закінчення Другої світової війни. Там він зустрінеться з президентом Польщі Броніславом Коморовським.

Головні урочистості на Вестерплатте у Гданську відбудуться опівночі з 7 на 8 травня. Тобто візит Пан Гі Муна до Києва має відбутися між цим часом і 10-ю ранку 9 травня, коли має розпочатися парад Перемоги в Москві.

У Росії глава ООН проведе зустрічі з президентом Володимиром Путіним, а також з низкою глав делегацій, які братимуть участь у святкуванні. 10 травня Пан Гі Мун повернеться в Нью-Йорк.

Нагадаємо, що Порошенко теж буде в Гданську на польських заходах, присвячених закінченню бойових дій у Другій світовій війні на території Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram