ГоловнаСвіт

Навколо французьких миротворців у ЦАР вибухнув скандал

Олланд пообіцяв жорстко покарати французьких солдатів, якщо буде доведено їхню провину у зґвалтуванні дітей.

Навколо французьких миротворців у ЦАР вибухнув скандал

Французьким військовим, підозрюваним у зґвалтуваннях дітей у Центрально-Африканській Республіці, загрожує серйозне покарання, якщо їхню провину доведуть.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, повідомляє агентство Рейтер.

Головний штаб французької армії не розголошує жодних подробиць справи, але зазначає, що йдеться не про системну практику, а про окремі випадки вчинення насильницьких актів щодо дітей. При цьому, за даними агентства, в таких злочинах підозрюють 14 французьких військовослужбовців.

"Якщо кілька військових - наразі я не знаю, скільки саме, - поводилися неналежно, буде вжито найжорсткіших санкцій, зіставних із тією високою довірою, яку має наша армія. Я пишаюся нашою армією і буду нещадний до тих, хто вів себе негідно, якщо таке дійсно сталося в ЦАР", - цитує слова Олланда euronews.

Влітку минулого року співробітник місії ООН у ЦАР Андерс Компас передав прокуратурі Парижа і правозахисникам службову доповідь про можливі злочини. Йдеться про період від грудня 2013-го по червень 2014 року. При цьому жертвами насильства, за даними Рейтер, стали 10 дітей.

За розголошення рапорту Компаса тимчасово усунули від роботи.

Французькі військові виконували в ЦАР миротворчу місію, спрямовану на запобігання сутичкам між збройними угрупованнями мусульман і християн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram