ГоловнаСвіт

У Фергюсоні дві людини отримали вогнепальні поранення під час протестів

За словами очевидців, деякі протестувальники кидали каміння в поліцейських і на певний час перекрили вулицю

У Фергюсоні дві людини отримали вогнепальні поранення під час протестів
Акции протеста в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

В американському місті Фергюсон, штат Міссурі, яке пережило кілька хвиль заворушень через резонансні вбивства поліцейським чорношкірого підлітка, двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення під час акції протесту.

Про це повідомляє місцевий телеканал KMOV.

Інцидент стався ввечері, 28 квітня, на перетині вулиць Вест-Флоріссант і Кенфілд. Згідно із заявою влади, учаснику протестів вистрілили в ногу, після чого він попрямував у місцевий китайський ресторан, звідки і викликав "швидку допомогу".

За словами свідків, ще одна людина отримала вогнепальне поранення в шию на вулиці Кенфілд Драйв. Цю людину доставили в лікарню самі протестувальники.

Протести активізувалися після того, як у місті Балтимор спалахнули заворушення у зв'язку із загибеллю від рук поліцейських 25-річного чорношкірого Фредді Грея.

За словами очевидців, деякі протестувальники кидали каміння в поліцейських і на певний час перекрили вулицю.

У другій половині 2014 року в різних містах США сталося кілька інцидентів, пов'язаних зі вбивствами афроамериканців співробітниками поліції. Найвідоміший випадок стався 9 серпня у місті Фергюсон, де чорношкірого підлітка Майкла Брауна вбив поліцейський Даррен Вілсон. Присяжні не висунули проти поліцейського офіційних звинувачень. Вбивство 18-річного Брауна спровокувало тривалу хвилю протестів по всьому США. Ситуація загострилася після вбивств поліцейських, на які окремі фанатики йшли з помсти.

Заворушення у Балтиморі почалися 23 квітня. Приводом для них стала загибель Фредді Грея, який помер 19 квітня в лікарні від травм, отриманих під час затримання поліцією. Через чотири дні мітинги переросли у заворушення, що супроводжуються грабунками, погромами і підпалами. У відповідь влада ввела комендантську годину і залучила підрозділи Національної гвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram