ГоловнаСвіт

У Балтиморі ввели комендантську годину: затримано 10 порушників

У поліції Балтимора заявили про зниження агресивності протестувальників

У Балтиморі ввели комендантську годину: затримано 10 порушників
Полиция в Балтиморе
Фото: EPA/UPG

Поліція американського міста Балтимор (штат Меріленд) затримала 10 осіб після введення комендантської години, покликаної не допустити повторення вчорашніх погромів.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на офіційні дані.

У вівторок жителі міста, які виступають проти поліцейського насильства, знову вийшли на вулиці, вимагаючи правосуддя у зв'язку із загибеллю 25-річного афроамериканця Фредді Грея. Після настання 10 години вечора за місцевим часом деякі групи демонстрантів по домівках не розійшлися.

У результаті поліцейські затримали сімох осіб за порушення комендантської години, одного мешканця - за непристойну поведінку, а ще двох - за грабунок у розгромлених магазинах.

Загалом минулий день і початок ночі в поліції оцінили як спокійні, оскільки акції протесту відбувалися мирно, а окремі сутички не призвели до відновлення погромів.

27 квітня затримали 235 осіб, підозрюваних у сутичках із поліцією, знищенні власності та розграбуванні міських підприємств. За вечір у Балтиморі згоріли десятки автомобілів і 15 будівель, постраждали щонайменше 20 офіцерів поліції. Президент США Барак Обама заявив, що це насильство не має виправдання.

Заворушення у Балтиморі почалися після похорону 25-річного Фредді Грея, який отримав перелом хребців шиї і розрив гортані під час затримання в середині квітня. Поліцейських, котрі затримали його, відсторонили від служби, проте випадок став резонансним на тлі низки вбивств білими силовиками чорношкірих американців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram