ГоловнаСвіт

Житель Казахстану отримав три роки в'язниці за участь у війні на Донбасі

Чоловіка засудили за участь в іноземних збройних конфліктах

Житель Казахстану отримав три роки в'язниці за участь у війні на Донбасі
Архивное фото
Фото: Латгалец

Суд Казахстану засудив до трьох років позбавлення волі місцевого жителя, який брав участь у бойових діях в Україні на боці самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"27-річного чоловіка визнали винним в участі в іноземних збройних конфліктах", - повідомив прес-секретар обласного суду Боранбай Галієв.

Як з'ясувалося, у травні 2014 року уродженець міста Атирау вирішив поїхати в Україну і воювати у лавах бойовиків самопроголошеної "ДНР".

"З цією метою він через Інтернет знайшов людей, що набирали добровольців до лав ополчення. Домовившись із ними про вступ до лав "ополчення ДНР", у липні 2014 року потягом він виїхав до Астрахані. Далі рейсовим автобусом приїхав у місто Ростов-на-Дону, де зустрівся з потрібними людьми і перейшов добровільно до лав ополчення", - розповів прес-секретар.

За його словами, 14 липня 2014 року засуджений у складі взводу добровольців незаконно перетнув російсько-український кордон. У Донецьку він пройшов курс початкової військової підготовки, а потім виконував різні завдання ватажків "ДНР", у тому числі - навчився поводженню з зенітною установкою "ЗУ-23С" і "Стріла-2".

"Суд, всебічно і об'єктивно розглянувши кримінальну справу, дослідивши всі докази, визнав підсудного винним в участі у збройних конфліктах і бойових діях на території іноземної держави і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі", - сказав Галієв.

Нагадаємо, Росія регулярно заперечує свою причетність до військового конфлікту на Донбасі, незважаючи на численні докази вторгнення російських військ в Україну і факти поставок зброї проросійським бойовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram