ГоловнаСвіт

Путін не шкодує про анексію Криму

Президент РФ назвав окупацію півострова елементом історичної справедливості

Путін не шкодує про анексію Криму
Фото: EPA/UPG

Сьогодні в Росії вийшов документальний фільм "Президент", присвячений діяльності Володимира Путіна на посаді президента і прем'єр-міністра Російський Федерації.

Як повідомляють "РИА Новости", в одному з епізодів Путін заявив, що анексувавши півострів, "все було зроблено правильно", і він "ні про що не шкодує". "Для нас життєво важливе питання - люди. Я не знаю, які ви будете захищати інтереси, але ми, захищаючи наші, підемо до кінця. І це надзвичайно важлива річ", - сказав російський президент.

Він також заявив, що Росія не могла кинути людей, які "не хотіли бути під владою крайніх націоналістів і бандерівців".

"Не тому, що ми хочемо щось вкусити, урвати. І навіть не тому, що Крим має стратегічне значення в Причорномор'ї. А тому, що це елемент історичної справедливості. Вважаю, що ми вчинили правильно, і я ні про що не шкодую", - заявив Путін.

Президент РФ також розповів про загрози, що стоять перед Росією на початку 2000-х років, - про чеченський конфлікт і сепаратистські настрої на Кавказі.

"Нічого неможливо було зробити іншого, як придушити тероризм. Домовитися неможливо. Я прекрасно пам'ятаю, я читав різні оперативні документи, у тому числі і перехоплення міжнародних терористів, коли вони один одному писали: "Зараз унікальний історичний випадок: у нас є можливість відірвати Кавказ від Росії. Або зараз, або ніколи", - згадує Путін.

За його словами, тоді багато світових лідерів "уже для себе вирішили, що Росія припиняє своє існування в нинішньому її вигляді". "Питання тільки було, коли це станеться і які будуть наслідки, маючи на увазі, що це велика ядерна держава", - зазначив він.

Нагадаємо, до річниці окупації Криму телеканал "Росія" підготував прем'єру нового документального фільму "Крим. Шлях на Батьківщину" режисера Андрія Кондрашова. У цьому фільмі Володимир Путін розповів, що особисто займався подіями в Криму в лютому-березні 2014 року, які закінчилися незаконним приєднанням півострова до РФ.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції надіслати фільм у Гаазький трибунал. Українське МЗС назвало цю стрічку явкою з повинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram