ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Колишній офіцер чеченського батальйону "Північ" став підозрюваним у справі Нємцова

Єдиний фігурант кримінальної справи, який зізнався у вбивстві Нємцова, стверджує, що зробив це під тиском

Колишній офіцер чеченського батальйону "Північ" став підозрюваним у справі Нємцова
архив
Фото: EPA/UPG

Колишній офіцер батальйону МВС Чечні "Північ" Руслан Геремєєв отримав статус підозрюваного у кримінальній справі про вбивство Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на поінформоване джерело.

Цей статус, як пояснив співрозмовник агентства, дозволяє затримати фігуранта, допитати його і обрати запобіжний захід до висування офіційного звинувачення.

Офіційного підтвердження про те, що Геремєєв став підозрюваним, немає.

Бориса Нємцова вбили на Великому Москворецькому мосту у центрі Москви ввечері 27 лютого. Вбивство розслідує Головне слідче управління Слідчого комітету Росії.

Під арештом перебувають п'ятеро фігурантів кримінальної справи: імовірний виконавець Заур Дадаєв, Анзор Губашев, їхні імовірні пособники Хамзат Бахаєв, Шагід Губашев і Темерлан Ескерханов. Зізнався у свідченнях тільки Дадаєв. Проте згодом він відмовився від них, заявивши, що мусив зізнатися у вбивстві під тиском. Інші фігуранти заперечують свою причетність до вбивства.

За даними РБК, слідчі вважають, що Дадаєву у скоєнні вбивства допомагали кілька людей, в тому числі уродженець Чечні на прізвисько Русик, який дав йому пістолет і машину, а також обіцяв п'ять мільйонів рублів. Через добу після вбивства, згідно з зізнанням Дадаєва, Русик відвіз його в аеропорт, звідки він полетів у Грозний.

Даючи свідчення, Дадаєв розповів, що вирішив скоїти злочин нібито через те, що Нємцов активно підтримував публікації карикатур французького журналу Charlie Hebdo.

За даними видання "Новая газета", Руслан Геремєєв доводиться племінником депутату Держдуми Адаму Делімханову і сенатору Сулейману Геремєєву. Зараз, як пише видання, Геремєєв перебуває у Грозному "під серйозною охороною чеченських силовиків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram