ГоловнаСвіт

В Італії поліція ліквідувала мережу "Аль-Каїди"

За деякими даними, терористи планували напад на Ватикан

В Італії поліція ліквідувала мережу "Аль-Каїди"
архив

В Італії поліція провела широкомасштабну операцію проти терористичної мережі "Аль-Каїди", яка діяла на території країни: 18 осіб заарештовано.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними поліції, більшість осередків мережі діяли на острові Сардинія. Організація існувала з 2005 року і складалася переважно з громадян Пакистану та Афганістану - в тому числі успішних бізнесменів, які проводили легальні торгові операції, але переказували частину грошей "Аль-Каїді". Один із них хвалився колегам, що в Італію його направив особисто Усама бін Ладен. Серед затриманих також два колишні охоронці "терориста номер один".

Організація, крім усього іншого, займалася торгівлею людьми, нелегально переправляючи мігрантів з Африки та Азії. Як заявляє поліція, деякі із затриманих підозрюються в організації вибуху на ринку пакистанського міста Пешавар у 2009 році, в якому загинули понад 100 осіб.

Крім того, один із слідчих у цій справі розповів Рейтер, що бойовики збиралися влаштувати теракт проти папи Римського Бенедикта XVI у 2010 році, але зрештою відмовилися від цього задуму.

"Аль-Каїда" - одне з найбільших ісламістських терористичних угруповань. Вона була створена у 1988 році і спочатку боролася проти радянських військ в Афганістані, але згодом переключилася на боротьбу із західною цивілізацією як такою. Метою організації є повалення світських режимів в ісламських країнах і створення ваххабітського "Великого ісламського халіфату". "Аль-Каїда" здійснила сотні терактів, у тому числі атаку на "вежі-близнюки" у США 11 вересня 2001 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram