ГоловнаСвіт

У Парижі затримали студента, який планував теракти в церквах

Затриманий випадково завдав сам собі вогнепальне поранення

У Парижі затримали студента, який планував теракти в церквах
архив

У французькій столиці Парижі заарештували 24-річного студента, якого підозрюють у підготовці терактів у церквах.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, передає агентство "Рейтер".

За його словами, молодого чоловіка, що вивчав IT-технології, затримали 19 квітня. Вдома і в машині у нього виявили значні арсенали зброї та боєприпасів.

Студент потрапив у поле уваги спецслужб після того, як почав цікавитися, як можна вирушити до Сирії.

Молодого чоловіка також підозрюють у вбивстві 32-річного інструктора з фітнесу в південному передмісті Парижа - Вільжуїф. Як розповів Казньов, аналіз виявлених на місці злочину зразків ДНК показав, що вони належать студентові.

Наголошується, що арешт було здійснено після того, як сам студент зателефонував у швидку допомогу з проханням про допомогу. Прибувши на місце, медики виявили у молодого чоловіка вогнепальне поранення, після чого повідомили поліцію. До машини зі зброєю правоохоронців привів кривавий слід. За попередньою версією, студент сам себе випадково підстрелив.

Після серії терактів, влаштованих ісламістами на початку січня у Франції, в країні було посилено заходи безпеки. Було затримано десятки людей, підозрюваних у підготовці до терактів. Міністр внутрішніх справ Франції заявив, що найбільшу загрозу для безпеки країни становлять сотні французьких джихадистів, які повернулися із Сирії.

Нагадаємо, 7 січня 2015 року брати Куаші напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo і розстріляли 12 осіб. Ісламістів було ліквідовано під час спецоперації через два дні. 9 січня терорист Амеді Кулібалі взяв у заручники понад 20 осіб у кошерній крамниці в передмісті Парижа і вбив чотирьох з них. Екстреміст вимагав від влади припинити переслідування братів Куаші. На день раніше він застрелив співробітницю поліції в передмісті французької столиці. В результаті штурму магазину нападника було вбито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram