ГоловнаСвіт

Екс-президент Ємену спростував повідомлення про намір покинути свою країну

Салех заявив, що не має наміру шукати безпечного притулку в іншій країні

Екс-президент Ємену спростував повідомлення про намір покинути свою країну
Али Абдалла Салех
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Ємену Алі Абдалла Салех у повідомленні на своїй офіційній сторінці у Facebook заявив, що не покине свою країну, тим самим спростувавши інформацію ЗМІ про те, що він звертався до влади держав Перської затоки з проханням забезпечити йому і його родині безпечний виїзд із країни.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Я не з тих, хто шукає собі місце для життя у Джидді, Парижі чи у Європі. Моя країна - моя батьківщина. Людина, яка може наказати Алі Абдаллі Салеху "покинути його країну", не була і не буде народженою", - написав він.

Криза в Ємені триває з серпня 2014 року. Наприкінці січня шиїтські заколотники хоусити змусили президента Абд Раббо Мансура Хаді оголосити про відставку. Згодом глава держави перебрався зі столиці країни Сани у своє рідне місто Аден, де він збирає своїх прихильників. Єменська столиця Сана залишається під контролем хоуситів.

Нагадаємо, 26 березня Саудівська Аравія і ще кілька арабських країн оголосили про початок операції ВПС проти єменських повстанців. Крім того, 29 березня арабські держави ухвалили рішення про створення єдиної армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram