ГоловнаСвіт

Індонезійський літак здійснив екстрену посадку через загрозу теракту

Поки незрозуміло, чи є які-небудь свідчення присутності на борту вибухового пристрою

Індонезійський літак здійснив екстрену посадку через загрозу теракту
Airbus A320
Фото: aviatransp.ru

Пасажирський літак індонезійської авіакомпанії Batik Air, що вилетів з острова Амбон у Джакарту, здійснив екстрену посадку в аеропорту Макасар у провінції Південне Сулавесі через загрозу теракту.

Про це повідомляє місцеве видання Tribun News.

Літак Airbus A320 мусив здійснити посадку вже через кілька хвилин після зльоту з аеропорту Амбона. Пасажирів вивели в будівлю аеропорту, а сам літак оточили силовики.

За словами представника місцевої компанії Lion Air, співробітник диспетчерської служби Амбон отримав на телефон текстове повідомлення про закладену в літаку бомбу. "Через загрозу життю і безпеці пасажирів пілот ухвалив рішення про негайну посадку у найближчому аеропорту".

Поки незрозуміло, чи є якісь докази присутності на борту вибухового пристрою.

Batik Air є дочірньою компанією найбільшого індонезійського лоукостера Lion Air. Літакам цього авіаперевізника заборонені польоти в повітряному просторі Євросоюзу через серйозні проблеми в галузі забезпечення авіаційної безпеки. Компанія славиться постійними порушеннями маршрутного розкладу. У 2011-2012 роках поліція порушила кілька кримінальних справ проти пілотів Lion Air, яких звинуватили у вживанні та розповсюдженні метамфетаміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram