ГоловнаСвіт

Суд Кіпру заморозив російські активи Сулеймана Керімова

Конфлікт бізнесмена з колишнім депутатом Держдуми РФ Егіазаряном триває вже майже п'ять років

Суд Кіпру заморозив російські активи Сулеймана Керімова
Сулейман Керимов
Фото: vesti.kz

Окружний суд Нікосії (Кіпр) заморозив деякі активи російського бізнесмена Сулеймана Керімова за позовом підприємця Ашота Єгіазаряна, який вимагає компенсувати йому витрати на будівництво готелю в центрі Москви.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на джерела.

У 2014 році Лондонський міжнародний арбітражний суд зобов'язав Керімова виплатити Егіазаряну $250 млн. Перший транш треба було перерахувати в листопаді минулого року, але Керімов не зробив цього, подавши апеляційну скаргу. Представник компанії "Нефть-Москва", що управляє основними активами Керімова, підтвердив, що суд Кіпру 13 січня наклав "стандартні забезпечувальні заходи" на підтримку рішення Лондонського суду, яке вже оскаржено в апеляційній інстанції. Рішення про забезпечувальні заходи також у процесі оскарження, сказав він.

Які саме активи Керімова заморожено - точно невідомо, але, за даними видання, серед них - футбольний клуб "Анжі", мережа кінотеатрів "Сінема парк" (формально її власник - син бізнесмена Саїд Керімов), пакети акцій Polyus Gold і компаній, що володіють будівлею в Бутіковськом упровулку і часткою в готелі Four Seasons Hotel Moscow, а також особисте майно бізнесмена.

У 2010 році кіпрський суд уже заморожував деякі активи Керімова за позовом Єгіазаряна (25% "Уралкалію" і 37% "Полюс Золото"), проте 2011 року забезпечувальні заходи зняли.

Ашот Єгіазарян - колишній депутат Держдуми РФ від ЛДПР. У Росії він є фігурантом низки кримінальних справ за економічними статтями і вже кілька років живе за кордоном. Конфлікт між Керімовим і Егіазаряном з приводу готелю "Москва" триває вже майже п'ять років. Єгіазарян звинувачує Керімова в захопленні частки в компанії, що будувала готель. Серед відповідачів за позовами екс-депутата також виступають Аркадій Ротенберг, Костянтин Голощапов, колишній мер Москви Юрій Лужков і його дружина Олена Батуріна.

Нагадаємо, Сулейман Керімов у 2015 році зайняв 512 місце в списку найбагатших людей планети за версією Forbes і 31-ше в рейтингу найбагатших росіян. Журнал оцінив його статки в $3,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram