ГоловнаСвіт

Росія обурилася зближенням Фінляндії та Швеції з НАТО

МЗС РФ відреагувало на декларацію про "російську загрозу"

Росія обурилася зближенням Фінляндії та Швеції з НАТО

МЗС Росії видало гнівну заяву з приводу декларації північних країн, які домовилися про спільний захист від "російської загрози".

"Вирішення питань у цій сфері, безумовно, - суверенне право кожної держави. Але на відміну від минулих років північноєвропейське оборонне співробітництво почало позиціонуватися як спрямоване проти Росії, що здатне підірвати накопичений за останні десятиліття позитив конструктивної взаємодії на Півночі. У цьому контексті особливу занепокоєність викликає також посилення тенденції зближення з військовим блоком НАТО Фінляндії та Швеції, які офіційно дотримуються політики неучасті у військових союзах", - йдеться в повідомленні російського міністерства.

МЗС Росії вважає, що жителям країн Північної Європи нав'язуються "відверто конфронтаційні підходи".

Нагадаємо, що міністри оборони Норвегії, Швеції, Данії, Фінляндії та Ісландії підписали спільну декларацію про зміцнення колективної оборони Північної Європи та країн Прибалтики на випадок російської військової агресії.

Вона передбачає збільшення кількості спільних навчань, зміцнення зв'язків між північними промисловими підприємствами, в тому числі оборонного сектору, передачу розвідувальної інформації і "кіберматеріалів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram