ГоловнаСвіт

Папа Римський назвав сталінізм однією з трьох головних трагедій 20-го століття

Франциск зустрівся у Ватикані з вірменською делегацією

Папа Римський назвав сталінізм однією з трьох головних трагедій 20-го століття
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск назвав сталінізм однією з трьох трагедій 20-го століття поряд з нацизмом і геноцидом вірмен 1915 року.

Про це він сказав у вітальному слові вірменським пілігримам у Соборі Святого Петра, текст якого доступний на сайті "Радіо Ватикану".

"У минулому столітті наша людська родина пережила три великі й безпрецедентні трагедії. Перша, яку багато хто вважає першим геноцидом 20-го століття, вразила вірменський народ, першу християнську націю, а також католицьких і православних сирійців, ассирійців, халдеїв і греків. Дві інші були влаштовані нацистським і сталінським режимами. Були й інші випадки масового вбивства людей в Камбоджі, Руанді, Бурунді та Боснії. Здається, що людство здатне покласти край проливати кров невинну. Здається, що ентузіазм, що виник після закінчення Другої світової війни, розсіявся і почав зникати", - заявив понтифік.

Під час своєї проповіді Франциск також привітав президента Вірменії Сержа Саргсяна, що відвідав Ватикан, керівників Вірменської церкви.

Нагадаємо, що Верховна Рада цього тижня засудила комуністичний режим і вирішила заборонити пропаганду радянських символів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram