ГоловнаСвіт

У Москві знову "зачистили" місце вбивства Нємцова

Це вже третя спроба вандалів ліквідувати народний меморіал на місці вбивства політика

У Москві знову "зачистили" місце вбивства Нємцова

Активісти "Російського визвольного руху SERB" відвезли з Великого Москворецкая мосту табличку з написом "Тут вбили Бориса Нємцова" і частину квітів.

Про це телеканал "Дождь" повідомив російський журналіст Тимофій Дзядко.

За словами Дзядка, вранці 9 квітня близько десяти активістів SERB на чолі з їхнім лідером Ігорем Бекетовим, більше відомим під псевдонімом "Гоша Тарасевич", вивезли частину квітів з Великого Москворецького мосту, заповнивши ними мікроавтобус. Також вони забрали табличку з написом "Тут вбили Бориса Нємцова", яку там встановив журналіст. Свої дії активісти пояснили тим, що після 40 днів з дня смерті політика "все має бути на кладовищі". Також вони зняли чорні стрічки з російських прапорів, щоб на мосту не було нічого траурного. Замість цього Бекетов розвісив георгіївські стрічки та іншу атрибутику.

Волонтери, які охороняють народний меморіал Нємцова, викликали поліцію. "Поліцейський приїхав і сказав, що нічого зробити не може, тому що дії активістів SERB "законні і відбуваються з санкції ФСБ", - розповів Дзядко.

Журналіст підкреслив, що має намір подати в суд, якщо активісти SERB і Бекетов не повернуть табличку на місце.

Фото: facebook.com/timothydziadko

Нагадаємо, 27 березня група невідомих повністю ліквідувала імпровізований меморіал на місці вбивства Бориса Нємцова. На відео, що з'явилося, було видно, як вони згрібають у чорні пакети для сміття квіти, фотографії та прапори. Раніше, 25 березня, прихильники SERB розтрощили меморіал на місці вбивства політика. У нападі брали участь чотири людини з георгіївськими стрічками. Вони зірвали саморобну табличку "Нємцов міст", розбили рамки з фотографіями, а також повісили на стовпах плакати з критикою на адресу вбитого політика. Свій вчинок вандали пояснили тим, що у їх обурила пропозиція прихильників Нємцова перейменувати Великий Москворецький міст на його честь. Самого політика вони назвали "зрадником Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram