ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" призначила нагороду за голову лідера єменських повстанців

Терористи готові віддати 20 кілограмів золота за екс-президента Ємену

"Аль-Каїда" призначила нагороду за голову лідера єменських повстанців
Али Абдалла Салех
Фото: donbass.ua

Терористична організація "Аль-Каїда на Аравійському півострові" призначила нагороду у 20 кілограмів золота за захоплення в полон або вбивство лідера шиїтських повстанців-хоуситів у Ємені Абдель Маліка аль-Хоусі, а також його союзника, колишнього президента Ємену Алі Абдаллу Салеха.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на американську моніторингову групу SITE.

У SITE уточнили, що відповідну пропозицію про нагороду поширили через сайт, на якому терористична організація публікує свої повідомлення.

Очолювані аль-Хоусі заколотники шість місяців тому захопили єменську столицю Сану, а минулого місяця за підтримки лояльних до Салеха солдатів почали наступ на південь Ємену.

У відповідь 26 квітня міжнародна коаліція на чолі з Саудівською Аравією почала в Ємені військову операцію проти хоуситів. Президент Ємену Абда Раббо Мансур Хаді, який за підтримки країн Перської затоки сподівається повернути собі владу у країні, наразі перебуває у Саудівській Аравії.

Хоусити - рух мусульман-шиїтів, яких вважають "невірними" у сунітській течії ісламу. Серед них такі ісламістські організації, як "Аль-Каїда".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram