ГоловнаСвіт

Південнокорейський активіст відправив у КНДР повітряні кулі з фільмом "Інтерв'ю"

Південні корейці хочуть показати жителям КНДР, що Кім Чен Ин - "людина, а не бог".

Південнокорейський активіст відправив у КНДР повітряні кулі з фільмом "Інтерв'ю"
Кадр из фильма "Интервью"
Фото: Кинопоиск

Південнокорейський активіст заявив, що відправив у КНДР тисячі дисків з американським фільмом "Інтерв'ю", яке висміює північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Про це повідомляє агентство AFP.

Житель Південної Кореї Лі Мен-бок (Lee Min-bok) розповів, що прив'язав електронні носії із забороненою в КНДР комедією до повітряних куль і відпустив їх недалеко від кордону. За словами корейця, він провів уже кілька таких акцій, відправляючи "посилки" в сусідню країну, як правило, по суботах потемки.

До куль активіст прикріпив також пачки американських доларів і листівки з критикою владного режиму КНДР. Активіст стверджує, що із січня встиг відправити на північ тисячі дисків із фільмом і близько мільйона агітаційних листівок.

На думку Лі Мін-бока, перебіжчика з КНДР, "Інтерв'ю" "показує Кім Чен Ина людиною, а не богом". Відправляючи кулі з цим фільмом, пояснив активіст телеканалу CNN, він хотів розповісти жителям Північної Кореї правду. 

Жителі Південної Кореї часто використовують повітряні кулі, щоб доправки в КНДР пропагандистські матеріали. У червні минулого року жителі Республіки Корея відправили в КНДР 60 куль, до яких були прив'язані близько 300 кілограмів снеків, зокрема Choco Pies. У січні 2014-го активісти прикріпили до куль доларові купюри, радіоприймачі та електронні носії з корейською версією Вікіпедії, недоступною в КНДР. Південнокорейські активісти запускали повітряні кулі з агітками проти влади КНДР й у січні 2015 року.

Фільм "Інтерв'ю" кінокомпанії Sony Pictures розповідає про подорож до Північної Кореї двох тележурналістів зі США, яким удалося домовитися про запис бесіди з Кім Чен Ином. Перед поїздкою репортери отримали від американських спецслужб наказ убити північнокорейського лідера. Картина, що вийшла 2014 року, спровокувала різку критику з боку Пхеньяна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram