ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії минула акція "Хвилина немовчання" на 40-й день після вбивства Нємцова

На телеканалі "Дождь" відбудеться марафон "Нємцов Міст", присвячений пам'яті опозиціонера

У Росії минула акція "Хвилина немовчання" на 40-й день після вбивства Нємцова
архив
Фото: EPA/UPG

У вівторок, 7 квітня, на сороковий день після вбивства Бориса Нємцова у багатьох містах Росії минула акція "Хвилина немовчання".

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

У Москві зібралися сотні людей на Великому Москворецькому мосту, щоби вшанувати пам'ять убитого політика.

Рівно об 11:00 усі зупинилися на одну хвилину, автомобілі, що

проїжджали повз, сигналили.

Після 11.00 розпочалася панахида у Храмі священномученика Климента (вул. П'ятницька, будинок 26), повідомляє УНІАН з посиланням на російського опозиціонера Іллю Яшина. Нємцов жив поруч із цим храмом і часто бував тут.

Як сказав Яшин, після закінчення панахиди друзі і соратники Нємцова планують поїхати на Троєкурівське кладовище, щоб покласти квіти і жалобні вінки на могилу.

"О 16.00 на телеканалі "Дождь" стартує марафон "Нємцов Міст", присвячений пам'яті опозиціонера. У студії зберуться люди, які близько знали Нємцова і працювали з ним. Серед музикантів, які виступлять на телеканалі, будуть гурти "Браво", "ДДТ", "Нічні снайпери", "Бі-2", "Танці Мінус", а також Андрій Макаревич і Святослав Вакарчук. Марафон триватиме до 23.00", - повідомив Яшин.

На сторінці "Хвилина НЕмовчання" у Facebook про своє бажання взяти участь в акції заявили понад 12 тис. осіб. Співголову партії РПР-ПАРНАС, депутата Ярославської обласної думи Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту у центрі Москви пізно ввечері 27 лютого. Вдень 3 березня у Сахаровському центрі минуло прощання з політиком, після чого його поховали на Троєкуровському кладовищі. Москвичі досі приносять квіти на місце вбивства політика. Розслідування обставин вбивства опозиціонера триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram