ГоловнаСвіт

Британія збільшила вартість віз

Суттєво більше платити доведеться за навчальні та академічні візи.

Британія збільшила вартість віз

Великобританія з 6 квітня збільшує розміри збору за оформлення віз і вводить новий "медичний" збір для власників довготермінових віз.

Про це повідомляє сайт Міністерства внутрішніх справ Великобританії.

Туристична віза на термін до 6 місяців подорожчає на 2 фунти стерлінгів - до 85 фунтів стерлінгів, вартість дворічної туристичної візи зросте на 24 фунти - до 324 фунтів.

Академічна віза подорожчає удвічі: віза терміном від шести місяців до року тепер коштуватиме 162 фунти стерлінгів замість колишніх 83 фунтів.

Короткострокові навчальні візи перестануть бути безкоштовними, тепер їхнє отримання обійдеться у 85 фунтів стерлінгів.

Візи представників іноземного бізнесу та журналістів подорожчають не надто: з 514 до 535 фунтів стерлінгів.

Найнеприємніший сюрприз чекає на власників довгострокових навчальних, робочих і сімейних віз на термін понад шість місяців. Їм відтепер доведеться платити обов'язковий збір за користування послугами Національної системи охорони здоров'я, і розмір цього збору буде чималим: 150 фунтів стерлінгів на рік - для студентів і 200 - для всіх інших (окрім власників туристичних віз і декількох категорій мігрантів).

Придбання медичної страховки не позбавляє потреби платити "медичний" збір. Туристам, навпаки, рекомендують мати при собі страховку, оскільки в іншому разі вони будуть платити за медпослуги у Великобританії 150% їхньої вартості.

Платити збір потрібно при подачі документів на візу. Якщо у видачі візи відмовлять, "медичний" збір автоматично повернуть. Якщо ж візу отримано, а її власник з тієї чи іншої причини вирішив не їхати до Великобританії, збір не повернуть.

Нові правила поширюються також на тих, хто продовжує візи у Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram