ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Сорокового дня після вбивства Нємцова в Москві пройде акція "Хвилина немовчання"

Організація, заснована Ходорковським, закликала росіян пом'янути Нємцова.

Сорокового дня після вбивства Нємцова в Москві пройде акція "Хвилина немовчання"
архив
Фото: EPA/UPG

Громадська організація "Відкрита Росія" планує провести 7 квітня, 40-го дня від убивства опозиційного політика Бориса Нємцова, акцію "Хвилина немовчання".

Повідомлення про проведення акції з'явилося в п'ятницю на сторінці Open Russia у Facebook.

"Де б ви не були - в Москві біля Кремля, на Великому Москворецькому мосту, в будь-якому місті країни чи поруч із російськими посольствами в інших країнах, - в пам'ять про Бориса Нємцова ми просимо всіх пішоходів - зупинитися на хвилину, всіх автомобілістів - подати звуковий сигнал", - йдеться в заяві організаторів акції.

Співголову партії РПР-ПАРНАС, депутата Ярославської обласної думи Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого. Удень 3 березня в Сахаровському центрі пройшло прощання з політиком, після чого його поховали на Троєкуровському кладовищі. Москвичі досі приносять квіти на місце вбивства політика. Розслідування обставин вбивства опозиціонера триває.

Громадська організація "Відкрита Росія" заснована акціонерами Нафтової компанії ЮКОС і групою приватних осіб 2001 року для реалізації благодійних, освітніх і просвітницьких проектів. Головою правління "Відкритої Росії" був Михайло Ходорковський. До Ради директорів увійшли Генрі Кіссінджер і Джейкоб Ротшильд. Організація продовжувала активну роботу до весни 2006 року, незважаючи на арешт Ходорковського 2003 року. Потім сайт організації закрили, вона припинила роботу. У вересні 2014 року Ходорковський оголосив у Берліні про відновлення роботи "Відкритої Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram