ГоловнаСвіт

У Держдумі запропонували розширити список "нев'їзних" критиками Росії в соцмережах

Російські депутати стурбовані можливістю іноземного впливу на громадську думку.

У Держдумі запропонували розширити список "нев'їзних" критиками Росії в соцмережах
Фото: obozrevatel.com

Голова партії "Родіна", депутат Держдуми від фракції "Єдина Росія" Олексій Журавльов готує поправки до законодавства, що забороняють в'їзд до Росії іноземцям, які негативно відгукуються про Росію в соцмережах.

Про це повідомляють "Известия".

Парламентарій хоче дати можливість Роскомнагляду на підставі моніторингу ЗМІ та соціальних мереж вести список "неблагонадійних", на базі якого служба зможе забороняти їм в'їзд у країну.

"Дехто з доволі відомих людей, зокрема і з України, приїжджає в Російську Федерацію після того, як вони намагалися максимально дискредитувати її, і влаштовуються на роботу. Та ще й влаштовуються в такі структури, які здатні формувати громадську думку і впливати на політику російської держави", - пояснив Журавльов причини появи такої ініціативи.

Ініціатива депутата пов'язана, зокрема, із ситуацією навколо нового ведучого НТВ Данила Грачова. До того, як влаштуватися на роботу на російському телебаченні, журналіст критикував у соцмережах позицію Росії і захищав інтереси рідної України. Потім колишній український ведучий вирішив виправдатися і звернувся до російського народу з проханням пробачити йому опубліковані антиросійські пости.

Як повідомив виданню прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський, у службі поки що не готові прокоментувати очікувані поправки.

Зараз підставою для відмови іноземцям у в'їзді на територію Росії можуть стати порушення пропускного, візового режиму, наявність судимостей або несплаченого штрафу, порушення терміну перебування. Право встановлювати заборону на в'їзд мають Міністерство внутрішніх справ, Федеральна служба безпеки, Служба зовнішньої розвідки, Міноборони, Росфінмоніторинг, Мін'юст, Міністерство закордонних справ, Федеральна служба контролю за обігом наркотиків, Федеральна міграційна служба, Росспоживнагляд і Федеральне медико-біологічне агентство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram