ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У смертях росіян від курильної суміші звинуватили українців

У Дмитра Кисельова угледіли зв'язок "спайса-вбивці" з Коломойським

У смертях росіян від курильної суміші звинуватили українців
Виктор Иванов

Директор Федеральної служби РФ з контролю за обігом наркотиків Віктор Іванов заявив, що поширенням у Росії "спайсу-вбивці" управляли організатори з України.

"Ті кримінальні справи, які ми розслідували, вказували на український слід, оскільки поширенням цього наркотику управляли з території України", - заявив глава наркополіції, уточнивши, що управління здійснювалося через Інтернет.

Він додав, що близько 80% людей, заарештованих за звинуваченням у поширенні "спайсу", є громадянами України. В цілому, за його словами, в СІЗО утримується 16 осіб.

За словами Іванова, "найбільш ураженими" виявилися території Ханти-Мансійського автономного округу, Кіровської області і Башкирії.

Хвиля масових отруєнь новим видом курильної суміші почалася в Росії у вересні 2014 року. В цілому від "спайсу-вбивці" постраждали понад 2 тисячі осіб, з них понад 40 померли. У жовтні ФСКН вдалося домогтися заборони речовин, що входять у "спайс-вбивцю", однак інші види курильних сумішей досі є у продажу.

Пропагандистське агентство РИА Новости (гендиректор - Дмитро Кисельов) вирішило піти далі і дописати в новині за заявою Іванова, що одне з викритих угруповань зі збуту "спайсу-вбивці" відмивало доходи через ПриватБанк, котрий належить Ігорю Коломойському, а також що зв'язки банку з наркомафією зараз розслідує СК РФ.

Нагадаємо, раніше директор ФСКН Віктор Іванов відзначився заявою про те, що загиблі на Майдані були наркоманами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram