ГоловнаСвіт

МЗС Ємену: діалог із повстанцями все ще можливий

Ємен стане головною темою на порядку денному саміту арабських держав у Єгипті 28 березня

МЗС Ємену: діалог із повстанцями все ще можливий
Вооруженные повстацы-хоуситы в Йемене
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Ємену Ріяд Ясін (Riyadh Yaseen) у п'ятницю заявив, що діалог із шиїтськими повстанцями-хоуситами все ще можливий, незважаючи на військову операцію, ініційовану проти них Саудівською Аравією та її союзниками.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Виступаючи напередодні саміту Ліги арабських держав (ЛАД) у Єгипті, де Ємен буде головною темою на порядку денному, міністр сказав Рейтер: "Діалог був і залишається необхідним. Але це має бути діалог, який відбувається на основі легітимності президента і держави, а не легітимності переворотів і збройних формувань".

Нагадаємо, військова операція проти хоуситів почалася 26 квітня після того, як вони пішли штурмом на південне місто Аден і змусили президента Ємену Абд Раббу Мансур Хаді втікати з країни. За даними державного телеканалу Саудівської Аравії Al Ekhbariya, президент Ємену Хаді прибув до саудівської столиці Ер-Ріяд. За інформацією каналу al-Arabiya TV, президент під захистом Саудівської Аравії вирушив у Шарм-еш-Шейх (Єгипет). 28 березня він збирається відвідати саміт ЛАД у Єгипті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram