ГоловнаСвіт

Чечня буде домагатися права на постачання зброї в колишні країни СРСР

У Грозному обурені можливістю постачань бойової зброї Україні зі США.

Чечня буде домагатися права на постачання зброї в колишні країни СРСР
Фото: Предоставлено автором

Парламент Чечні буде домагатися від Держдуми і Ради Федерації Росії постачань зброї в суміжні країни, які раніше входили до складу СРСР, якщо США почнуть постачати озброєння в Україну.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на слова спікера парламенту Чечні Дукувахи Абдурахманова.

"Чеченська республіка цього не може робити, але ми плануємо через Держдуму РФ і Раду Федерації ініціювати те, що Конгрес США ініціює перед президентом (США Бараком Обамою - ред.), це право як суб'єкта РФ у нас ніхто не відбирав", - сказав спікер.

За його словами, якщо США чи Європа будуть втручатися в справи Росії, то в цьому випадку російське керівництво буде "вживати тих самих заходів - військових, політичних, економічних".

Дукуваха Абдурахманов раніше сказав на засіданні парламенту Чечні, що якщо США почнуть постачання зброї в Україну, то Чечня почне постачати зброю Мексиці. Прес-секретар Дмитро Пєсков, коментуючи цю заяву, зазначив, що такі висловлювання суперечать російському законодавству.

24 березня Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, згідно з якою президенту країни Бараку Обамі рекомендують розпочати постачати бойову зброю Україні. У резолюції сказано, що постачання зброї необхідне для захисту суверенітету України і допомоги в боях із сепаратистами із самопроголошених ЛНР і ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram