ГоловнаСвіт

Українські активісти Лондона відправляють три позашляховики на Донбас

Активісти закликали уряд Британії розпочати постачання необхідного обладнання й озброєння Україні.

Волонтерська група "Лондон Євромайдан" придбала три автомобілі для українських солдатів, які захищають країну від російської агресії.

Про це йдеться в прес-релізі групи "Лондон Євромайдан", що його отримав LB.ua.

Як сказано на сторінці "Лондон Євромайдан" у Facebook, автомобіль Nissan Terrano 2 поїде у Луганську область у батальйон "Айдар", Mitsubishi L200 "поїде в найгарячішу точку Луганської чи Донецької області, саме туди, де є гостра потреба в ній", а на Huinday Santa Fe "чекають у батальйоні "Донбас".

Окрім самих авто (вартість автомобілів з доставкою в Україну - 5 550 фунтів), волонтери придбали необхідне обладнання (форма, взуття), медикаменти та їжу для солдатів.

Перед відправленням у зону бойових дій машини освятили єпископ УГКЦ Гліб і отець Євген УАПЦ у Лондоні.

Усі позашляховики, устаткування й обладнання, медикаменти придбали волонтери "Лондон Євромайдан" на пожертви парафіян Української католицької кафедри Пресвятої Родини (22 Binney Street, London W1K 5BQ) і Кафедрального собору Святого Преображення Господнього (1a Newton Avenue, London W3 8AJ) і всіх небайдужих українців, які живуть у Лондоні.

Урочисте освячення автомобілів відбулося 22 березня, участь у ньому взяли близько тисячі осіб.

Представник "Лондон Євромайдан" Степан Шахно зазначив: "Ми дякуємо всім, хто зробив свій щедрий внесок. Саме завдяки вашим пожертвам ми змогли придбати ці позашляховики для українських військових. Ми знаємо, що Господь захистить наших воїнів у війні проти російської агресії. Ми молимося за якнайшвидше повернення наших солдатів додому живими і з перемогою".

"Ми всі щиро вдячні нашим сміливим українським Героям, які ризикують своїм життям, захищаючи Україну, мир і стабільність усієї Європи", - наголосив він.

Представник "Лондон Євромайдан" також зазначив, що волонтери вітають нещодавно прийняте рішення британського уряду про відправку 75 військових інструкторів в Україну, що є кроком у правильному напрямку.

Однак він додав, що тільки самого тренування буде недостатньо.

"Це просто неправильно, що наша країна повинна спиратися тільки на мінімальну допомогу від британського уряду. Ми закликаємо уряд Великобританії почати постачання необхідного обладнання й озброєння, щоб підвищити здатність України захистити себе від нападу Росії", - зазначив Шахно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram