ГоловнаСвіт

У Ємені повстанці захопили військову базу

Бунтівники продовжують наступ на південь Ємену

У Ємені повстанці захопили військову базу
Архив

Повстанці з єменського шиїтського клану хоуситів та їхні прихильники в середу захопили військову базу "Аль-Ахмад", розташовану приблизно за 60 кілометрів на північ від міста Аден.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як уточнює єменський телеканал "Аль-Масіра", в минулому американські та європейські військові радники тренували на цій базі місцеву армію для боротьби з "Аль-Каїдою".

Минулих вихідних заколотники оголосили про захоплення третього за величиною міста Ємену Таїз, яке знаходиться на півдорозі між столицею країни Саною і південним містом Аденом, де зараз перебуває президент країни Абд Раббо Мансур Хаді.

Напередодні МЗС Ємену закликало країни Перської затоки до військового втручання, щоби захистити Ємен і стримати агресію хоуситів.

Криза в Ємені триває від серпня 2014 року. Наприкінці січня шиїтські заколотники хоусити змусили президента Абд Раббо Мансура Хаді оголосити про відставку. Згодом глава держави перебрався зі столиці країни Сани у своє рідне місто Аден, де він збирає своїх прихильників. Єменська столиця Сана залишається під повним контролем хоуситів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram