ГоловнаСвіт

МЗС Ємену закликало країни Перської затоки до військового втручання

Шиїтські заколотники почали наступ на південь Ємену

МЗС Ємену закликало країни Перської затоки до військового втручання

МЗС Ємену звернулося до аравійських монархій з проханням про введення в країну контингенту спільних збройних сил "Щит півострова" з метою запобігти просуванню повстанців-хоуситів на південь країни.

Про це повідомляє euronews.

За словами міністра закордонних справ Ємену Ріяда Ясина, уряд закликав до якнайшвидшого військового втручання, оскільки "часовий чинник не грає на чиюсь користь, особливо це не на користь тих, на чиєму боці конституція і закон". "Це не в наших інтересах, не в інтересах простих громадян Ємену, які не хочуть бачити ще більшого кровопролиття", - додав він.

Криза в Ємені триває з серпня 2014 року. Наприкінці січня шиїтські заколотники хоусити змусили президента Абд Раббо Мансура Хаді оголосити про відставку. Згодом глава держави перебрався зі столиці країни Сани у своє рідне місто Аден, де він збирає своїх прихильників. Туди також перевели диппредставництва аравійських монархій, що надають йому всебічну підтримку.

Єменська столиця Сана залишається під повним контролем хоуситів. Минулого тижня унаслідок терактів у мечетях Сани загинули 150 осіб. Відповідальність за напад взяли на себе бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram