ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Volkswagen скоротить виробництво в Росії

Своїх робочих місць позбудуться 150 співробітників автомобілебудівної компанії

Volkswagen скоротить виробництво в Росії
Volkswagen

Компанія Volkswagen Group Rus звільняє частину співробітників заводу в Калузі (Росія) і переходить на чотириденний робочий тиждень.

Про це повідомляє ТАСС.

Крім того, у травні виробництво зупинять на вісім робочих днів, після чого завод перейде на роботу з трьох змін на дві.

В цілому, своїх робочих місць позбудуться 150 співробітників. Деяким працівникам запропонують перейти на інші підприємства компанії. За словами представників заводу, частину співробітників перекинуть на новий центральний склад запчастин в підмосковному Чехові і на новий завод двигунів, які відкриються протягом року. Також компанія почне пропонувати компенсаційні пакети тим співробітникам, які будуть готові звільнитися за згодою сторін.

Німецький концерн не вперше скорочує виробництво в Росії. У жовтні 2014 року калузький завод вже припиняв виробництво на один день, а у вересні того ж року - на два тижні.

Минулого тижня стало відомо, що через падіння попиту Росію залишає автомобілебудівна компанія Opel - німецьке дочірнє підприємство американської корпорації General Motors. Виробництво на заводі у Санкт-Петербурзі зупиниться наприкінці 2015 року. При цьому Opel розширить присутність в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram