ГоловнаСвіт

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку сталася пожежа

Радбез ООН обговорив ситуацію в Ємені

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку сталася пожежа
Совбез ООН
Фото: EPA/UPG

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку увечері в неділю, 22 березня, сталася пожежа.

Як повідомляє New York Daily News, вогнище спалаху знаходилося на цокольному поверсі будівлі Генеральної Асамблеї, де розташовані сувенірні магазини.

Пожежна сигналізація в комплексі ООН на Манхеттені спрацювала близько 18:45 (0:45 за Києвом). Пожежу загасила протипожежна служба ООН і співробітники пожежного управління Нью-Йорка у найкоротші терміни, одна людина отримала незначні опіки.

Представник прес-служби міжнародної організації Ванніні Маестраччі (Vannina Maestracci) повідомила агентство ТАСС, що, за попередньою версією, причиною пожежі стало коротке замикання. За її словами, під час гасіння пожежі цій ділянці було завдано деякий збиток, але штаб-квартира в понеділок працюватиме в нормальному режимі.

Як правило, неділя у штаб-квартирі ООН є вихідним днем. Однак незадовго до пожежі в будівлі провели екстрене засідання Радбезу ООН у зв'язку з ситуацією в Ємені.

Нагадаємо, у січні 2015 року президент Ємену Абд Раббу Мансур Хаді подав у відставку після захоплення хоуситами президентського палацу і урядових будівель. Хаді відтоді перебував під домашнім арештом, проте в результаті зміг втекти в місто Аден, де оголосив, що його відставка недійсна і почав збирати прихильників. У лютому в Ємені хоусити сформували альтернативний орган влади - президентську раду, до якої увійшли п'ять осіб. Наразі сторони ведуть збройну боротьбу за владу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram