ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Керівництво Роскордону звинуватили в розтраті бюджетних коштів

Російські чиновники використовували бюджетні кошти на відпочинок та інші "ліві" витрати

Генпрокуратура Росії виявила перевитрату бюджетних коштів Роскордону, а також те, що два начальники управлінь центрального апарату Роскордону є засновниками та гендиректорами комерційних структур.

Про це повідомляється на сайті російської Генпрокуратури.

"Генеральна прокуратура Російської Федерації під час перевірки встановила, що два начальники управлінь центрального апарату Роскордону одночасно є засновниками і генеральними директорами комерційних структур", - йдеться в повідомленні.

Генпрокуратура також виявила перевитрату бюджетних коштів за 2013-2014 роки на суму понад 700 тис. рублів ($11,5 тис.). У повідомленні йдеться, що агентство часто оплачувало авіаперельоти своїм співробітникам бізнес-класом, а проживання - в готельних номер класу "люкс".

"Є випадки відшкодування витрат на відрядження за підробленими документами, оплати за державний рахунок перебування службовців у туристичних центрах і мисливських господарствах. За цими фактами організовано перевірки в порядку, встановленому кримінально-процесуальним законодавством", - підкреслюється в повідомленні Генпрокуратури.

У жовтні 2014 року італійська поліція затримала колишнього главу Роскордону Дмитра Безделова в розкішному римському готелі Palladium Palace. Він перебував у міжнародному розшуку у справі про розкрадання майже мільярда рублів ($16,3 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram